Patrijarh Irinej Chichago 2012

Patrijarh srpski Irinej posetio Muzej Sveti Sava Čikago VIDEO

Srpski patrijarh Irinej u Srpsko-Američkom Muzeju Sveti Sava Čikago - video

Njegova svetost patrijarh srpski g. Irinej, posetio je Srpsko Američki muzej Sveti Sava u Čikagu, zajedno sa vladikom Longinom i Deskom Nikitovićem, gde su ih dočekali Dr Živojin Pavlović, predsednik muzeja sa ljudima iz uprave muzeja, kao i gosti iz Čikaga.

Pogledajte video o poseti patrijarha srpskog g. Irineja Srpsko Američkom muzeju Sveti Sava u Čikagu 16. Avgusta 2012.

patrijarh srpski Irinej stiže u posetu muzeju Sveti Sava Čikago VIDEO

Američka avijacija USAF upravo tad nadleće Čikago borbenim avionima u brišućem letu, što kod svih Srba budi sećanja na 1999. Straha nije bilo među prisutnima, zbog neposredne blizine patrijarha srpskog Irineja.

{mp4}PATRIJARH obilazi muzej Sveti Sava{/mp4}

 

 

 patrijarh srpski Irinej razgleda postavke muzeja Sveti Sava Čikago VIDEO

Njegova svetost patrijarh Irinej je odobrio buduće projekte muzeja Sveti Sava prilikom obilaska sobe posvećene manastiru Hilandar.

Razgledajući postavku muzeja Sveti Sava posvećenu srpskoj emigraciji u Americi, patrijarh Irinej je pozdravio napore uprave i stručnih saradnika muzeja na očuvanju nasleđa srpskog naroda i naglasio da je naročito u emigraciji potrebno da se zna da nismo repa bez korena.

{mp4}patrijarh irinej muzej tesla{/mp4}

patrijarh srpski Irinej razgleda sobu Nikole Tesle u muzeja Sveti Sava Čikago VIDEO

 Njegova svetost patrijarh Irinej je pogledao postavku muzeja Sveti Sava posvećenu Nikoli Tesli.

Patrijarh Irinej je sa zanimanjem pratio izlaganje inženjera Baneta Furundžića, koji je svojeručno napravio sve eksponate u ovoj sobi, po Teslinim nacrtima. Patrijarh Irinej je ispričao prisutnima jedan detalj iz života Nikole Tesle.

{mp4}dr zika pavlovic obavestava patrijarha{/mp4}

 Dr Živojin Pavlović obaveštava patrijarha Irinej o inicijativi da UN proglasi rođendan Nikole Tesle za svetski dan nauke VIDEO

Desko Nikitović, konzul Srbije u Čikagu govori u muzej sobi Nikola Tesla VIDEO

patrijarh srpski Irinej razgleda muzej Sveti Sava Čikago VIDEO

 

Dr Miodrag Radulovački, donator muzeja, obaveštava patrijarha Irineja i vladiku Longina o predstojećoj poseti Moskovskoj patrijaršiji VIDEO

 

patrijarh srpski Irinej naglašava značaj muzeja Sveti Sava Čikago VIDEO

Zahvaljujući se na gostoprimstvu, patrijarh srpski g. Irinej je naglasio značaj Srpsko-Američkog muzeja Sveti Sava na  očuvanju istorije srpskog naroda.

Njegova svetost patrijarh Irinej je posebno pohvalio što muzej Sveti Sava čuva uspomene na veličine koje pripadaju isključivo srpskom narodu, Hilandar i Nikolu Teslu.

 

patrijarh srpski Irinej ističe veličinu Radovana Karadžića VIDEO

Patrijarh Irinej je poručio, pozdravljajući se sa gospodinom Tom Karadžićem, da srpski narod ima tri velika Karadžića i to: Vuka Karadžića, Radovana Karadžića koji sad zarobljen u Hagu i Tom Karadžića, advokata iz Čikaga.

Njegova svetost patrijarh Irinej je članovima uprave Srpsko Američkog muzeja Sveti Sava Kathy Fenslow i Vesni Noble na rastanku poželeo uspeha u radu muzeja, uz ohrabrujuću poruku svim emigrantima da je svuda zemlja Gospodnja  i gde god da čovek živi: živi u zemlji Božijoj.

 
 patrijarh Irinej, vladika Longin, Desko Nikitovic, dr Zika Pavlovic, muzej Sveti Sava Chicago 2012.  PATRIJARH-Irinej-obilazak-muzeja-Sveti-Sava Patrijarh-Irinej-muzej-Tesla
patrijarh Irinej, vladika Longin,
Desko Nikitović i dr Živojin Pavlović
ispred muzeja Sveti Sava, Čikago 2012
 patrijarh Irinej  i dr Živojin Pavlović obilazak postavki muzeja Sveti Sava patrijarh Irinej u obilasku sobe posvećene Nikoli Tesli
dr-miodrag-radulovacki-obavestava-patrijarha dr-Zivojin-Pavlovic-obavestava-patrijarha-Irineja  Desko-Nikitovic-obavestava-patrijarha-Irineja
dr Miodrag Radulovački, donator muzeja obaveštava patrijarha Irineja dr Živojin Pavlović obaveštava patrijarha Irineja o peticiji UN za svetski dan nauke Desko Nikitović, konzul Srbije obaveštava patrijarha Irineja
patrijarh-irinej-kathy-fenslow Patrijarh Irinej i Dr Zivojin Pavlovic  muzej Sveti Sava Chicago 2012 0045  patrijarh-Irinej,-Vesna-Noble,-Cathy-Fensloow
 Patrijarh Irinej i Kathy Fenslow  patrijarh Irinej  i dr Živojin Pavlović  patrijarh Irinej, Vesna Noble i Kathy Fenslow


Njegova svetost patrijarh srpski g. Irinej je došao u posetu Srpsko-Američkom muzeju Sveti Sava u Čikagu na poziv Dr Živojina Pavlović, predsednika muzeja.

Njegova svetost je obišao sobu muzeja posvećenu Hilandaru, a zatim i sobu posvećenu srpskoj emigraciji u Americi. Prilikom obilaska sobe muzeja posvećene Nikoli Tesli, patrijarh Irinej je ispričao jedan zanimljiv detalj iz privatnog života Nikole Tesle, što su prisutni primili sa velikim interesovanjem.

Njegova svetost patrijarh Irinej je pokazao posebno interesovanje za postavku muzeja Nikola Tesla, pa je inženjer Bane Furundžić visokog gosta upoznao sa detaljima postavke i eksponatima koje je lično sačinio po Teslinim uputstvima, tako da verno predstavljaju eksponate Teslinih izuma.

Dr Živojin Pavlović je patrijarhu Irineju izneo detalje akcije koju je ispred muzeja i svih srba pokrenuo pred Ujedinjenim Nacijama, da dan Teslinog rođendana UN proglase za međunarodni dan nauke.

Patrijarh Irinej se interesovao za dosadašnji rad muzeja i rekao je da sve srpske organizacije u dijaspori treba da se objedine, gde je pozvao srpski narod da naročito podrži Srpsko-Američki muzej Sveti Sava kao jedinstvenu instituciju Srba u Americi.

Njegovo preosveštenstvo vladika Longin, episkop za Ameriku i Kanadu mitropolije Novogračaničke, podržao je rad muzeja i pozvao srpski narod da se uključi u rad muzeja. Vladika Longin je predložio predsedniku muzeja Dr Živojinu Pavloviću i praktičan oblik ustupanja eksponata iz riznice Novogračaničke episkopije za potrebe izlaganja u Srpsko-Američkom muzeju Sveti Sava.

Za svečanim ručkom je nastavljen razgovor, kojom prilikom je predsednik muzeja Dr Živojin Pavlović detaljno izložio planove za rad na održanju muzeja. Dr Miodrag Radulovački, jedan od donatora muzeja, je patrijarhu Irineju izložio svoje planove za njegovu predstojeću posetu Moskovskoj patrijaršiji.

Njegova svetost patrijarh Irinej je na rastanku darovan monografijom o Čikagu, kao uspomenu na boravak u Čikagu i prvu posetu muzeju Sveti Sava u Čikagu.

 


Patrijarh Irinej u muzeju Sveti Sava Chicago FOTO GALERIJA - NOVO 16 Avgust 2012


Dodaj Google +1 i Add This bookmark, ako Vam se dopala ova video i foto galerija, javi prijateljima, tako da i drugi vide Bookmark and Share

 
 
 
 
 
 
 
 
 
   patrijarh-Irinej-svecani-rucak-muzej-Sveti-Sava  
 

Web sajt Srpsko-Američkog muzeja Sveti Sava, 448 W. Barry Ave. Chicago, IL 60657 vidi ovde

Srpsko-Američki muzej Sveti Sava

{jcomments on}

 We can cover your event photography and videography needs. We can take good care of the video production and postproduction for your event.

we do VIDEO